Meet the team: Interview met Volker Henschel, expert in bierverpakkingen

20 februari 2024

In dit interview delen we inzichten in de dynamische wereld van bierverpakkingen vanuit het perspectief van Volker Henschel, Sales Manager bij Covera Packaging. We vroegen hem naar zijn ervaringen en visie rond bierflessen, alsook naar zijn favoriete biertje.

Volker, sinds wanneer ben jij aan boord bij Covera Packaging en wat zijn je ambities voor de komende jaren?

“Ik werk sinds 2022 bij Covera Packaging. Omdat ik weet dat het voor brouwerijen erg interessant kan zijn zowel op administratief als op logistiek vlak om hun verpakkingsbehoeften te laten invullen door één en dezelfde partij, streef ik ernaar om Covera Packaging verder uit te bouwen tot dé one stop shop voor brouwerijen op het gebied van verpakkingsbehoeften: flessen, blikjes, kroonkurken, enz. Terwijl de markt vrij verzadigd is en de prijzen erg competitief zijn, ben ik toch vastberaden onze plek in te nemen in deze markt.

Waar maakt Covera het verschil?

“Onze klanten waarderen het dat wij een familiebedrijf zijn en ook de persoonlijke benadering en steun die we bieden, zelfs in uitdagende tijden. We bieden flexibele opties in aantallen, snelle leveringen, ruime opslagfaciliteiten en genieten een reputatie van betrouwbaarheid.”

In 2020 was er grote schaarste op de glasmarkt als gevolg van de stijgende vraag naar verpakkingsmaterialen tijdens de coronacrisis. Hoe heeft de situatie zich verder ontwikkeld op de markt van bierverpakkingen?

“In 2020 was er inderdaad sprake van schaarste, voornamelijk omdat brouwers overschakelden van vaten voor de horeca naar flesjes en blikjes voor supermarkten. Het was een grote uitdaging om klanten de nodige ondersteuning te bieden en flessen te kunnen leveren zodat ze hun productie op peil konden houden. Sinds 2023 heeft de situatie zich genormaliseerd en sedert dit jaar spreken we zelfs van overcapaciteit bij de producenten van bierflessen.”

Kan je ons meer vertellen over de opkomende trends die je ziet bij brouwerijen op het gebied van bieren en verpakkingen?

“We merken dat producenten van glazen bierflessen inzetten op het lichter maken van retourneerbare flessen waardoor deze interessanter worden. Meer en meer brouwerijen zien we er naar overstappen. Een andere tendens is de opkomst van lichtgewicht “kegs” voor eenmalig gebruik. Deze one-way plastic vaten worden steeds vaker ingezet voor exportdoeleinden.

Wat vind je het leukste aan je job en aan de sector?

“Het mooiste vind ik om te zien hoe de Belgische brouwerijen de afgelopen 15 jaar zijn gegroeid. Er wordt veel geïnvesteerd in nieuwe brouwinstallaties en vullijnen. Ook geniet ik van het ontdekken van nieuwe brouwerijen en de open communicatie in de wereld van bieren. Het is prachtig om te zien hoe er een mooie synergie – en soms zelfs vriendschappen – ontstaan tussen ons als leverancier en de brouwerijen als klant.”

En tot slot, wat is jouw favoriete biertje?

“Ik kan uitermate genieten van Belgische speciaalbieren maar mijn absolute favoriete biertje is het Bayrisch Hell uit Duitsland”


Op zoek naar bierflessen? Neem contact op met Volker! 

Volker Henschel is al meer dan 25 jaar actief in de brouwerijwereld, heeft een sterke internationale reputatie en is daarom jouw ideale sparring partner. Hij maakt je een mooi voorstel op maat van jouw brouwerij. Je kan hem bereiken via het nummer       +32 492 22 75 39  of vraag meteen offerte aan via onderstaand formulier:

Offerteformulier

 


Neem direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Smallandlaan 37 2660 Hoboken België
T: +32 (3) 440 8000
Menu