Duik in de toekomst van duurzaam verpakkingsmateriaal met Prevented Ocean Plastic!

31 oktober 2023

Duurzame verpakkingen worden steeds belangrijker, zowel omdat consumenten bereid zijn meer te betalen voor milieuvriendelijke opties als vanwege de hogere normen die de EU wil stellen voor gerecycled materiaal. Bij Covera ondernemen we proactieve stappen hiervoor.

Op Empack 2023, hebben we Prevented Ocean Plastic (POP) geïntroduceerd als nieuwe grondstof voor onze verpakkingsmaterialen. Op onze stand kon je ontdekken hoe jouw bedrijf een sleutelrol kan spelen in de circulaire economie, plasticvervuiling kan verminderen en tegelijkertijd tienduizenden mensen wereldwijd een betrouwbaar inkomen kan bieden.

Heb je Empack gemist? Alle informatie vind je op deze pagina!

Maak een betere keuze met betrekking tot plastic

We zijn ons allemaal bewust van het probleem: jaarlijks belandt er wereldwijd meer dan 12 miljoen ton plastic afval in de oceaan. Het is een feit dat wanneer een plastic fles in het water terechtkomt, het eigenlijk al te laat is. De zon en het zoute water breken het plastic binnen enkele dagen af, waardoor het grotendeels onbruikbaar wordt voor recycling. Daarom is het van cruciaal belang dat we ons allemaal inzetten om te voorkomen dat plastic überhaupt de wateren bereikt.

Bekijk de video om meer inzicht te krijgen via beelden van het Prevented Ocean Plastic Programma in Jakarta Bay, Indonesië.

 

 

Prevented Ocean Plastic – Highlights in de media

Prevented Ocean Plastic wordt in het Verenigd Koninkrijk krachtig gepromoot via diverse media en pers. Het kan zelfs rekenen op de steun van de gouden medaillewinnaar zeilster Hannah Mills, die als ambassadeur optreedt. Supermarktketen Lidl UK heeft bewust gekozen voor POP en dit gepromoot via een nationale reclamecampagne. Het is slechts een kwestie van tijd voordat consumenten in de Benelux via verschillende kanalen worden geactiveerd om druk uit te oefenen op merken en supermarkten met betrekking tot plasticvervuiling.

Bekijk de video om meer te ontdekken over dit onderwerp en hoe Prevented Ocean Plastic een belangrijke bijdrage kan leveren aan jouw imago en thought leadership strategie.

Hoe Prevented Ocean Plastic levens kan veranderen

Met het Prevented Ocean Plastic programma worden wereldwijd recyclinginfrastructuren opgezet die waardevol werk bieden tegen eerlijke lonen voor de lokale bevolking. Dankzij deze inspanningen wordt voorkomen dat plastic in de leefomgeving of in de oceaan terechtkomt en doordat het zorgvuldig wordt gesorteerd, kan hoogwaardig, voedselveilig plastic worden geproduceerd dat geschikt is voor producten in supermarktschappen en andere toepassingen.

Bekijk de video en ontdek hoe recyclingprocessen in Tanzania zijn verbeterd dankzij de komst van Prevented Ocean Plastic recyclingcentra en hoe dit het leven van de lokale bevolking heeft veranderd.

Stuur ons een bericht achter via het formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Een afspraak inplannen met een vertegenwoordiger?
  • Een online meeting inplannen?
  • Een sample laten bezorgen?

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bedrijven zoals Lidl UK hebben al bewust gekozen voor Prevented Ocean Plastic verpakkingen.

Het voegt niet alleen waarde toe aan jouw merk, maar heeft ook aanzienlijke voordelen op het gebied van milieu, duurzaamheid en maatschappij.

Laat de consument zien dat je het Prevented Ocean Plastic programma ondersteunt, wat zowel goed is voor je bedrijf als voor onze oceanen. Maak dus bewuste keuzes met betrekking tot plastic.

De oplossing is duidelijk.

 

 

 

Neem direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Smallandlaan 37 2660 Hoboken België
T: +32 (3) 440 8000
Menu