Maak kennis met Bart Gijsemans, allround accountmanager en verpakkingsexpert bij Covera Packaging

4 juni 2024

In dit interview praten we met Bart Gijsemans over zijn ervaring, ambities en passies binnen de verpakkingsindustrie, alsook over de uitdagingen die hij ziet voor de diverse sectoren waarin hij actief is als accountmanager.

Bart, kan je wat meer vertellen over jezelf en je rol bij Covera Packaging?

“Voordat ik bij Covera Packaging aan de slag ging, heb ik veel saleservaring opgedaan in verschillende sectoren zoals meubelen, industriële luchtzuivering, bouw, renovatie en voeding. Sinds 2018 ben ik aan de slag bij Covera Packaging en werk ik met veel passie in de verpakkingssector. Het fijne is dat ik mijn vaardigheden in sales nu combineer met een passie voor het vinden van geschikte verpakkingsoplossingen voor diverse sectoren zoals voeding, farmacie, cosmetica, chemie, huishoudelijk en meer.”

Hoe positioneert Covera Packaging zich als leverancier voor verpakkingen in die verschillende sectoren?

“Covera Packaging is niet alleen een familiebedrijf, maar ook een traditiebedrijf dat door zijn langdurig bestaan een groot trouw klantenbestand heeft opgebouwd. Vanaf het begin zijn er zeer verregaande relaties opgebouwd met leveranciers/producenten. Hierdoor zijn we een uiterst betrouwbare, flexibele leverancier en kunnen we zeer uiteenlopende sectoren bedienen.”

In welke sectoren situeert het grootste deel van je klanten zich?

“Dat is op dit moment ongetwijfeld de voedingsindustrie. We leveren veel potten en deksels aan kleine, middelgrote en grote familiebedrijven die producten als jam, siroop, mosterd, sauzen en honing produceren. Naast potten en deksels, die we ook aan grote bedrijven leveren, omvat ons assortiment ook emmers, jerrycans, multilayer sausflessen, flessen, bekers en vaten, beschikbaar in glas, HDPE en PET. Sommige ook verkrijgbaar in de duurzame variant.”

Wat zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen bij voedingsverpakkingen? Kan je ons meer vertellen over de opkomende trends die je ziet op het gebied van verpakkingen in deze sector?

“Het zoeken naar de geschikte verpakking in het juiste materiaal in combinatie met de gepaste sluiting, zodat het product van onze klanten opvalt in de winkelrekken en tegelijkertijd de juiste bewaartijd garandeert. Wij hebben een uitgebreide expertise in het vinden van de juiste verpakkingen voor voeding.”

Wat zijn jouw ambities en doelen binnen Covera Packaging voor de komende jaren?

“Mijn persoonlijke ambities zijn tweeledig. Enerzijds wil ik actief bijdragen aan de evolutie van onze industrie naar meer eco-bewuste praktijken. Dit betekent dat ik mij blijf verdiepen in ecologische alternatieven en mijn klanten hierin het juiste advies wil geven. Anderzijds streef ik ernaar om de sterke relaties met mijn klanten te behouden en verdere groei te realiseren. Momenteel ligt mijn focus op de farmaceutische en VMS-sector, waar wij hoogwaardige producten aanbieden, zoals pillenpotten en siroopflessen, en dankzij onze nauwe samenwerking met grote producenten snelle levertijden kunnen garanderen.”

Kun je ons iets vertellen over een samenwerking met een klant die bijzonder voor jou is?

“Ik denk spontaan aan Metagenics, de Belgische marktleider in voedingssupplementen. Zij zijn al sinds eind jaren negentig klant bij Covera Packaging en ook een van de eerste klanten die ik aan het begin van mijn carrière heb bezocht. Toen al was ik onder de indruk van hun aanpak, de omvang van hun productie en hoe ze omgaan met kwaliteitscontrole. Ik ben nog steeds hun aanspreekpunt en zie het bedrijf nog steeds verder evolueren. Een erg fijne samenwerking!”

En tot slot, van welke uitdagingen of producten in je aanbod word jij zelf het meest enthousiast?

“Dat zijn ongetwijfeld gekleurde, bedrukte flessen of onconventionele combinaties waarvan je al op voorhand weet dat ze dankzij het creatieve aspect er in de winkelrekken zeker uitspringen. Om een voorbeeld te geven, denk ik aan de kleine flesjes met dressings van Foodmaker. Het was heel fijn om samen te werken met dit familiebedrijf dat zich al meermaals heeft bewezen op het vlak van productontwikkeling in de foodwereld. Ik ben uiterst trots dat we hun producten met onze verpakkingen hebben kunnen ondersteunen bij de introductie van hun heerlijke dressings in Delhaize en ze beschikbaar te maken voor de consument in de eigen keuken.”

 


Op zoek naar potten of flessen voor pharma en VMS? 

Bart maakt je een mooi voorstel op maat! Je kan hem bereiken op 03 440 80 00 of vraag meteen offerte aan via onderstaand formulier:

Offerteformulier


 

Nieuw! Ontdek onze catalogus met farmacie en VMS verpakkingen:

Op zoek naar de juiste verpakking voor je gezondheidsinnovaties? Benieuwd welke verpakkingen we bij Covera Packaging in het assortiment hebben? Download onze catalogus met meer dan dertig productfamilies, inclusief de specificaties. Handig en overzichtelijk!

Bekijk downloads

Neem direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Smallandlaan 37 2660 Hoboken België
T: +32 (3) 440 8000
Menu